FASHION


Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]
Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]

Kəsmikli “Qızılgül” bulkaları [Hazırlanması]


Bu dadlı və qəşəng bir təamdır.

Ərzaqlar:

- süd 250 ml
- yumurta 3 ədəd ( ikisi xəmir,biri içlik üçün)
- şəkər 200 qr (yarıbayarı xəmir və içlik üçün)
- kərə yağı və ya marqarin 100 q
- un 600-700 qr
- vanilin 2 ədəd (bir paket xəmir üçün ,biri də kəsmik üçün)
- maya (təzə və ya quru maya) 25 qr
- kəsmik 500 qr
- kişmiş 100-150 qr
- limon qabığı istəyə görə xəmirə qatılır
- duz tam dolmamış 1 ç\q

Hazırlanması:

İlk işimiz kişmişi qaynar suya qoymaq olacaq.
Südü qızdırıb bir qaba süzün.
Mayanı,xəmiri və unun yarısını südə tökün (unu 1 stəkan töksəniz daha yaxşı olacaq)
Qarışdırıb acıması üçün ilıq bir yerə qoyun.
Yuxarıda qeyd edilən əsas idi. Əsas hazırlandıqdan sonra bəzək hissəsinə keçirik.
Bunun üçün yağ əridilir,bir az soyudulur,yumurta,vanil,duz,şəkər əlavə edilir.
Qarışdırılır.
Qalan uz kiçik kütlələrlə əlavə edilir və kifayət qədər kip xəmir yoğrulur.
Xəmir ilıq yerə qoyulur.

İndi içlik hazırlanmalıdır:

Kəsmiyə (mütləq şəkildə otaq temperaturlu kəsmik olmalıdır) yumurta,100 qr şəkər,vanil,suyu süzülmüş kişmiş qatılır.
Yaxşıca qarışdırdıqdan sonra içlik bir qədər sulu olarsa ona manna yarması əlavə etmək olar.
Xəmir artıq acımışdır.
Şişmiş xəmirdən təxminən 24 eyni ölçülü kündəcik hazırlayıb bir az saxlayın ki,şişib yumşalsın.
Kündəni yayıb 3 kəsik qoyun,bir hissə digərindən bir az iri olmaqla.
İçliyi tökün.
Üç hissədən birini (ən kiçiyini) kəsmiyə dolayıb qapayın. Sonra eyni şeyi bir qədər iri xəmr kəsiyi ilə edin.
Sonda da ən iri ləçəyi dolayın.
Qapanıb sıxılma yeri mümkün qədər aşağıda olmalıdır,əks təqdirdə bulka yıxılacaq.
Mümkün qədər kip bağlayın,əsasən də sonuncu ləçəyi.
Bulkaların yaxşıca şişməsi üçün bir qədər gözləyin.
Süd ilə yumurta sarısını qarışdırıb bulkaların üzünə çəkin.
180 dərəcə qızmış sobada bişirin.

Kateqoriya: Mətbəx | Baxış: 2613 | Müəllif: Ragin xanım |

Şərhlər (3)

Это Sucan Sucan ‹ Lady
cox qeseng ve dadli gorunur
20 iyun 2015 tarixi   #1    / 
Это Ahu 05 Ahu 05 ‹ Lady
olsaydi yeyerdik)
21 iyun 2015 tarixi   #2    / 
Это dengdeng dengdeng ‹ Lady
If you do not want your leather 'designer'Rolex Air King purse to gather moss in the first rain, if you do not want the zipper to give in at a dinner party, if you do not want the metal strap of you Replica handbagspurse get rust, then stay off from the roadside kiosks and shops. TheseReplica watchesmay cost you just dollar twenty but you will get just that.The worst bit about a Hermes handbagsis getting caught.Believe me Chanel handbags is never a pleasant experience and is quite cheap amongst friends.
17 avqust 2015 tarixi   #3    / 

Şərh yazmaq

Имя:*
E-Mail:
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəngin seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoylerin yerləşdirməsi
Şəkildə göstərilən 2 sözü daxil edin: *

Şəxsi kabinet




Bölmələr




Axtarış