Gül piroqu [Hazırlanması]
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844678_1.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844710_2.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844739_3.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844701_4.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844690_5.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844730_mo2_fvc1rd8.jpg)
Ərzaqlar
Qiymə - 500 q (vegetarianlar əti bu tərkiblərlə əvəz edə bilər : kartof+pendir,pendir,kəsmik+ədviyyalar,çuğundur yarpaqları+xama+pendir,göyəri+xama+pendir)
Baş soğan-1 ədəd
Sarımsaq -1 diş
Su -100 ml
Toyuq bulyonu-1ç\q
Pendir-140 q
Kərə yağı-30 q
Duz,istiot –istəyə görə
Xəmir üçün :
Süd – 125 ml
Qatıq-125 ml
Quru maya- 7 q
Şəkər-1 x\q
Duz- 1 ç\q
Yumurta- 1 ədəd
Un -500 q
Bitki yağı – 6 x\q
Hazırlamaq üçün qayda:
1. Mayanı süddə həll edib şəkəri əlavə etdikdən sonra 15-20 dəqiqəlik kənara qoyun ki,maya dirilsin.
2. Süd,qatıq,şəkər,duz,yumurta,bitki yağı qarışdırılır,maya da qatılıb un ələnir,yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmiri əzib iki yerə bölmək lazımdır.
3. Bir hissəni qaba qoyub dəsmalla örtün.
4.İkinci hissəni 3-4 mm qalınlıqda açın.
5.Xəmiri stəkanın köməyi ilə yumru tikələrə ayırın və polietilen ilə örtün ki,qurumasınlar.
6. Dairənin mərkəzinə 1 ç\q qiymə qoyun və bir çimdik pendir səpin,qatlayın. Sonra bir dəfə də qatlayın. Uclardan yüngülvari sıxın.
7. 28 sm diametrli formaya hazır hissələri bir-birinə sıx şəkildə düzün.
8. Formanın dibinə yağ çəkin,ardınca perqament kağızı sərib onu da yağlayın,belə piroqu asan şəkildə çıxarda bilərsiniz.
9.Bütün dairələri işlətdikdən sonra ikinci hissə xəmirə keçin və ilk dəfə etdiyinizi təkrarlayın.
10. Mərkəz üçün 3 yarımdairə götürüb bir –birinə çarpaz şəkildə üst-üstə qoyun,rulon şəklində büküb piroqun ortasına yerləşdirin.
11. Piroqun üzünə bu qarışığı çəkin: 1 yumurta sarısı və 1 x\q süd
12. 180 dərəcə qızmış sobada 35-40 dəqiqə bişirin,bişməyinə bir az qalmış,temperaturu 170 dərəcəyə endirin.
13. Hazır piroqa kərə yağı çəkin və üstünü dəsmalla örtün 15 dəqiqə qalsın.
Nuş olsun!
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844678_1.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844710_2.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844739_3.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844701_4.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844690_5.jpg)
![Gül piroqu [Hazırlanması] Gül piroqu [Hazırlanması]](/uploads/posts/2015-06/1433844730_mo2_fvc1rd8.jpg)
Ərzaqlar
Qiymə - 500 q (vegetarianlar əti bu tərkiblərlə əvəz edə bilər : kartof+pendir,pendir,kəsmik+ədviyyalar,çuğundur yarpaqları+xama+pendir,göyəri+xama+pendir)
Baş soğan-1 ədəd
Sarımsaq -1 diş
Su -100 ml
Toyuq bulyonu-1ç\q
Pendir-140 q
Kərə yağı-30 q
Duz,istiot –istəyə görə
Xəmir üçün :
Süd – 125 ml
Qatıq-125 ml
Quru maya- 7 q
Şəkər-1 x\q
Duz- 1 ç\q
Yumurta- 1 ədəd
Un -500 q
Bitki yağı – 6 x\q
Hazırlamaq üçün qayda:
1. Mayanı süddə həll edib şəkəri əlavə etdikdən sonra 15-20 dəqiqəlik kənara qoyun ki,maya dirilsin.
2. Süd,qatıq,şəkər,duz,yumurta,bitki yağı qarışdırılır,maya da qatılıb un ələnir,yumşaq xəmir yoğrulur. Xəmiri əzib iki yerə bölmək lazımdır.
3. Bir hissəni qaba qoyub dəsmalla örtün.
4.İkinci hissəni 3-4 mm qalınlıqda açın.
5.Xəmiri stəkanın köməyi ilə yumru tikələrə ayırın və polietilen ilə örtün ki,qurumasınlar.
6. Dairənin mərkəzinə 1 ç\q qiymə qoyun və bir çimdik pendir səpin,qatlayın. Sonra bir dəfə də qatlayın. Uclardan yüngülvari sıxın.
7. 28 sm diametrli formaya hazır hissələri bir-birinə sıx şəkildə düzün.
8. Formanın dibinə yağ çəkin,ardınca perqament kağızı sərib onu da yağlayın,belə piroqu asan şəkildə çıxarda bilərsiniz.
9.Bütün dairələri işlətdikdən sonra ikinci hissə xəmirə keçin və ilk dəfə etdiyinizi təkrarlayın.
10. Mərkəz üçün 3 yarımdairə götürüb bir –birinə çarpaz şəkildə üst-üstə qoyun,rulon şəklində büküb piroqun ortasına yerləşdirin.
11. Piroqun üzünə bu qarışığı çəkin: 1 yumurta sarısı və 1 x\q süd
12. 180 dərəcə qızmış sobada 35-40 dəqiqə bişirin,bişməyinə bir az qalmış,temperaturu 170 dərəcəyə endirin.
13. Hazır piroqa kərə yağı çəkin və üstünü dəsmalla örtün 15 dəqiqə qalsın.
Nuş olsun!
|